Krémes, tartalmas és nagyon ízletes!

Ebédre és vacsira is tökéletes választás egy finom, házias rakott krumpli. Fontos, hogy milyen kolbászt választunk, mert annak ízével alapozzuk meg a végeredményt.

Hozzávalók (Kb. 6 adag) :

  • 12 szem közepes méretű krumpli
  • 12 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 4 dl habtejszín
  • 35 dkg kolbász
  • 30 dkg reszelt sajt

A krumplit és a tojást, héjastul megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk (a krumplit kb. 0,5 cm vastagra, a tojást pedig tojászelővel). A kolbászt szintén karikákra vágjuk (olyan vastagra, ahogy szeretjük) és a tejszínt a tejföllel összekeverjük egy külön tálban. Előveszünk egy jénait és rétegezve elhelyezzük a hozzávalókat benne. Legalulra krumpli kerül, amit minden rétegnél megsózunk egy kicsit, majd tojás, kolbász és rá a tejszínes-tejföl. Ezután újrakezdjük és tulajdonképp, az, hogy mivel zárjuk majd a végét, azon múlik, hogy miből mennyi marad (ez a jénai méretétől függ leginkább), de mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik. A legvégén ráöntjük a maradék tejszínes-tejfölt, megszórjuk sajttal és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd körülbelül 30-40 percig sütjük. Hagyjuk, hogy az ízek is jól összérjenek és ez idő alatt a sajt is megpirul a tetején.

Jó étvágyat!