Krémes, tartalmas és nagyon ízletes!
Ebédre és vacsira is tökéletes választás egy finom, házias rakott krumpli. Fontos, hogy milyen kolbászt választunk, mert annak ízével alapozzuk meg a végeredményt.
Hozzávalók (Kb. 6 adag) :
- 12 szem közepes méretű krumpli
- 12 db tojás
- 6 dl tejföl
- 4 dl habtejszín
- 35 dkg kolbász
- 30 dkg reszelt sajt
- só
A krumplit és a tojást, héjastul megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk (a krumplit kb. 0,5 cm vastagra, a tojást pedig tojászelővel). A kolbászt szintén karikákra vágjuk (olyan vastagra, ahogy szeretjük) és a tejszínt a tejföllel összekeverjük egy külön tálban. Előveszünk egy jénait és rétegezve elhelyezzük a hozzávalókat benne. Legalulra krumpli kerül, amit minden rétegnél megsózunk egy kicsit, majd tojás, kolbász és rá a tejszínes-tejföl. Ezután újrakezdjük és tulajdonképp, az, hogy mivel zárjuk majd a végét, azon múlik, hogy miből mennyi marad (ez a jénai méretétől függ leginkább), de mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik. A legvégén ráöntjük a maradék tejszínes-tejfölt, megszórjuk sajttal és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd körülbelül 30-40 percig sütjük. Hagyjuk, hogy az ízek is jól összérjenek és ez idő alatt a sajt is megpirul a tetején.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek