Krémes, kakaós és az íze...egyszerűen csodálatos!


Végre a gyerekeknek is nyugodtan adhatunk belőle és azok is nagyon fognak örülni, akik nem szeretik a kávé ízét.

Hozzávalók (kb. 8 adag): 

  • 50 dkg mascarpone

  • 6 db tojás

  • 5 evőkanál cukor

  • 4 dl instant kakaó

  • 4 dl habtejszín 

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • 2 csomag babapiskóta (400g)

  • 3 evőkanál rum aroma

  • kakaópor (klasszikus)

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukrokkal keverjük habosra. Adjuk hozzá a mascarponét és a rum aromát, majd keverjük jól össze. A tojásfehérjékből 2 evőkanál cukorral verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk a mascarponés krémbe. Ezután a habtejszínt is verjük fel, majd szintén adjuk a krémhez.

Készítsük el a kakaót és hagyjuk kihűlni. Mártsuk bele a babapiskótát ( nagyon figyeljünk rá, hogy ne ázzon el, csak 1-2 mp-re szabad) és egy magasabb falú tálba, tegyük őket egymás mellé. Amikor kiraktuk az első sort, a mascarponés masszát kenjük a piskótára és tehetjük is a következő réteget, majd krémmel zárjunk. Kisebb jénai esetén 3 sor is lehet, nagyobb méretűnél 2 sor szokott lenni. A tetejét szórjuk meg a klasszikus kakaóporral, majd tegyük a hűtőbe és minimum 3-4 órát, de inkább egy teljes éjszakát hagyjuk állni. Másnapra biztosan tökéletes lesz.

Édes pillanatokat kívánunk!