Nagyon egyszerű és finom!
A csoki sok gyümölcs ízével passzol, de nekünk a málna és az eper a kedvencünk.
Hozzávalók (kb. 4 adag):
- 100 g csokipasztilla
- 2 evőkanál víz
- 2 tojás sárgája
- 3 teáskanál vanília kivonat
- 400 ml habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- Pár szem eper vagy málna
Opcionális: tejszínhab a tetejére
Egy kis serpenyőben megolvasztjuk a csokipasztillát és a vízzel simára keverjük. A tojás sárgájához adunk egy picit az olvasztott krémből, összekeverjük és a csokiba öntjük, majd 2 percig főzzük folyamatos keverés mellett. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és elkeverjük. Kis tálba tesszük és rendszeres kevergetés mellett, kihűtjük. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt a cukorral, majd a kihűtött csokinkat adjuk hozzá és keverjük el.Pohárkákba tálajuk és a tetejére tesszük a gyümölcsöt/tejszínhabot.
Utolsó kommentek