Egyszerű recept kezdőknek!

Az étel, amit bármelyik napszakban megkívánhat az ember. Pizzát enni reggelire, ebédre, vacsorára, éjfélkor vagy hajnalban, mindig jó választás. 
 

Hozzávalók (kb. 16 szelet) :

  • 600 ml meleg víz
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 900 g finomliszt, plusz a formázáshoz is
  • 6 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ½ tk só

Paradicsomszósz:

  • 800 g konzerves egész paradicsom
  • 1 ek só

A lisztet összemorzsáljuk az élesztővel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat és a meleg vizet. Jól összedolgozzuk, egy tiszta munkafelületre öntjük és 10-15 percig gyúrjuk. A tészta legyen puha és sima, majd formáljuk gömbölyűre. Kenjünk meg egy nagy tálat olívaolajjal és tegyük bele a tésztát. Fedjük le és hagyjuk állni legalább egy órán keresztül, de legfeljebb 24 órát. Ezután öntsük ki egy enyhén lisztezett munkafelületre. Gyúrjuk körülbelül 1 percig, majd vágjuk 4 egyenlő részre és formázzuk kerekre. Enyhén lisztezzük a tésztát, majd fedjük le konyharuhával és hagyjuk pihenni további 30 perc-1 órát amíg előkészítjük a többi hozzávalót és megcsináljuk a szószt. Melegítsük elő a sütőt körülbelül 230˚C-ra.
Turmixoljuk le a konzerves paradicsomot, miután hozzáadtuk a sót. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, körülbelül 1 cm vastagra. Ezután hintsünk meg liszttel egy tepsit és tegyük rá a kinyújtott pizza tésztát, majd kenjük meg a paradicsomszósszal és ízlés szerint ízesítsük. Körülbelül 15 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat hozzá!