Nagyon-nagyon egyszerű, gyors és isteni finom desszertre számítsatok!

Bár az eperszezon még picit odébb van, de addig is használhatunk fagyasztatott gyümölcsöket. Nem csak eperöntetet lehet csinálni hozzá, hanem bármilyen gyümölcs jó lehet.

Hozzávalók - puding (kb. 8 adag): 

  • 1 liter tej
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 10 dkg búzadara
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 vanilíás cukor
  • 1 csipet só

Hozzávalók - eperöntet (kb. 8 adag): 

  • 15 dkg eper
  • 2 vaníliás cukor
  • 0,5 dl víz
  • fél citrom leve
  • cukor

Puding: Adjuk a tejhez a grízt és a vaníliás cukrot, majd főzzük puding állagúvá. Válasszuk ketté a tojásokat és ha kellően besűrűsödött a pudingunk, keverjük hozzá a 3 tojás sárgájával kikevert cukrot. Ezzel főzzük további pár percig, majd kapcsoljuk le a tűzhelyet és keverjük hozzá a mascarponét. A tojás fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan lazítsuk fel a még meleg krémünket. Ezután pohárkákba tálaljuk.

Eperöntet: Az epret egy lábosba tesszük és ízlés szerint cukrozzuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fél citrom levét, majd lekvár állagúvá főzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük és a puding tetejére kanalazzuk.