Nagyon egyszerű és finom!

A csoki sok gyümölcs ízével passzol, de nekünk a málna és az eper a kedvencünk.

Hozzávalók (kb. 4 adag):

  • 100 g csokipasztilla
  • 2 evőkanál víz
  • 2 tojás sárgája
  • 3 teáskanál vanília kivonat
  • 400 ml habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • Pár szem eper vagy málna

Opcionális: tejszínhab a tetejére

Egy kis serpenyőben megolvasztjuk a csokipasztillát és a vízzel simára keverjük. A tojás sárgájához adunk egy picit az olvasztott krémből, összekeverjük és a csokiba öntjük, majd 2 percig főzzük folyamatos keverés mellett.
Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és elkeverjük. Kis tálba tesszük és rendszeres kevergetés mellett, kihűtjük. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt a cukorral, majd a kihűtött csokinkat adjuk hozzá és keverjük el.Pohárkákba tálajuk és a tetejére tesszük a gyümölcsöt/tejszínhabot.