Az egyik legfinomabb hazai édesség, ami mindig jó kedvre derít!

Talán nincs is olyan ember aki ne ismerné ezt a vaníliás desszertet. Nem csak a gyerekek nagy kedvence, hanem a felnőttek is ugyanúgy szeretik. Nekem mindig a gyerekkoromat juttatja eszembe, ezért nagyon jó érzéssel tölt el, ha csak rá gondolok.

Sok féle receptet találhatunk hozzá, én most a sajátomat osztom meg veletek.

Hozzávalók (4 adaghoz) :

  • 7 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 1 db vanília rúd

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután evőkanállal galuskákat szaggatunk és tejben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük őket.

A tejet a vanília rúddal és vaníliás cukorral felforraljuk,majd a rudat kihalásszuk belőle. A tojássárgáját 5 evőkanál cukorral és egy kevés tejjel összekeverjük, majd a vaníliás tejhez adjuk és sűrűsödésig kevergetjük.

Kihűtjük és pár órára a hűtőbe tesszük, utána a tetejére rakjuk a galuskákat és már fogyaszthatjuk is.

Jó nosztalgiázást :)